Veľkonočná tvarohová bábovka

0
391
Veľkonočná tvarohová bábovka

Jemne vlhká, jemne sladká, jemne citrónová, jemne tvarohová a úplne na jednotku je táto bábovková bledula. Okrem Veľkonočného stola poteší aj inokedy, napríklad na raňajky. Pre všetkých bábovkovo závislých je to výborný tip na vyskúšanie!

Čas prípravy
30 minút + 45 minút pečenie
Počet kusov
pre 8 – 10 osôb
Obtiažnosť
jednoduché

Suroviny

100 gmasla
4vajcia
250 gjemného krémového tvarohu
6 PLmlieka
200 gpráškového cukru
2 balíčkyvanilkového cukru
300 gpolohrubej múky
1 balíčekprášku do pečiva
šťava z jedného citróna
kôra z jedného citróna v bio kvalite
maslo a múka na vymazanie a vysypanie formy
práškový cukor na posypanie

Postup prípravy

KROK 1

Vajcia oddeľte. Žĺtky zmiešajte s práškovým cukrom „do bielej peny“, pridajte vanilkový cukor a miešajte, až kým sa nerozpustí.

KROK 2

Rozpustite maslo  a primiešajte ho k vaječnej zmesi. Primiešajte jemný tvaroh, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, mlieko.

KROK 3

Múku preosejte a vmiešajte do nej prášok do pečiva, múku potom postupne primiešavajte k cestu.

KROK 4

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a primiešajte ho k cestu.

KROK 5

Bábovkovú formu potrite maslom a vysypte múkou, pobúchajte po forme a prebytočnú múku, ktorá sa na maslo neprilepila vysypte. Do formy nalejte cesto a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 55 – 60 minút.

KROK 6

Bábovku nechajte až do úplného vychladnutia vo forme, keďže je pridaním tvarohu, citrónovej šťavy a mlieka vlhká, mohla by sa potrhať, ak by ste ju chceli ešte teplú vyklopiť.

KROK 7

Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Fotogaléria