Vianočné mandľové rožteky

0
282

Stálica, ktorú sme si ako tradíciou zaviedli v našej rodine pred pár rokmi, nesmie na vianočnej sladkej tabuli chýbať. Jednoduché, úžasne jemné, krehké… a veľmi rýchlo zjedené. Také sú mandľové rožteky. Prevoňajte svoj domov a potešte sa týmto výnimočným vianočným pečivom!

Čas prípravy
1 hodina v chladničke + 1 hodina celková príprava
Počet kusov
cca 18 -20 ks
Obtiažnosť
jednoduchá

Suroviny

210 gmasla
250 gpolohrubej múky
100 gmletých mandlí
70 gpráškového cukru

Postup prípravy

KROK 1

Vypracujeme cesto, ktoré dáme stuhnúť na cca 1 hodinu do chladničky.

KROK 2

Vytvarujeme rožteky (alebo použijeme silikónovú formu na rožteky), upečieme pri teplote 160 oC len jemne, v podstate ich vysušíme.

KROK 3

Keď vychladnú, obaľujeme ich v cukre (zmiešaný vanilkový cukor s práškovým cukrom).

Fotogaléria

Náš tip: Nechajte rožteky vychladnúť a až potom s nimi pracujte, inak sa rozlámu, pretože sú naozaj krehké.